Benjamin Thomas

 LUCA BETTINI Afp
Giro d‘Italia

Benjamin Thomas pobjednik pete etape, vodeći i dalje Tadej Pogačar

Drugo mjesto nakon ciljnog sprinta zauzeo je Danac Michael Valgren
Piše: HinaObjavljeno: 08. svibanj 2024. 18:39

Francuz Benjamin Thomas (Cofidis) pobjednik je pete etape biciklističke utrke po Italiji,duge 178 kilometara od Đenove do Lucce,a u ukupnom poretku bodeći je ostao slovenski as Tadej Pogačar.

Drugo mjesto nakon ciljnog sprinta zauzeo je Danac Michael Valgren (EF Education - EasyPost), treći je bio Talijan Andrea Pietrobon (Polti Kometa).

Biciklisti su danas opet imali dosta ravnu etapu od Genove do toskanskog povijesnog grada Lucce. Veći dio etape bio je ravan, no vozači su se susreli s dva kategorizirana uspona, uključujući i posljednji oko 20 km prije cilja u Montemagnu.

Ponovno se očekivalo da će pobjedu odnijeti sprinteri, no danas je odbjegla skupina od četiri vozača imala drugačije planove. Peloton je na kraju zaostao 11 sekundi, a u njemu je bio i nositelj ružičaste majice vodećeg Gira Pogačar, koji će i dalje će ostati na čelu generalnog plasmana utrke.

Bicikliste na Giru u četvrtak očekuje bogata šesta etapa, duga 180 km, između mjesta Viareggio i Rapolano Terme. Na putu do cilja ispriječit će im se tri makadamske dionice u stilu utrke Strade Bianche.

Linker
16. svibanj 2024 11:05